vendredi 23 novembre 2012

طريقة عمل مشروم مقلي على الطريقة الفرنسية



طريقة عمل مشروم مقلي على الطريقة الفرنسية











من الأطباق الجانبية المميّزة والشهية اللي ممكن تقدّميها لأسرتك جنب أي وجبة "المشروم المقلي"، والنهارده هنقول لك علىطريقة تحضيره بخطوات سهلة وبسيطة...



مشروم مقلي على الطريقة الفرنسية



المقادير:

½ كيلو مشروم طازج

½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة

1 ثمرة بصل مفرومة

ملعقة صغيرة بهارات

2 فص ثوم مفروم

½ كوب بقسماط

½ كوب دقيق

زيت للقلي

2 بيضة

ملح وفلفل





الطريقة:

1- اغسلي المشروم ونضّفيه كويس وحطيه في طبق غويط، وحطّي عليه البصل والثوم والبهارات والكزبرة، وسيبيه في التوابل دي نص ساعة.

2- سخّني زيت القلي، وحطي البيض على المشروم في الطبق وقلبيهم كويس، وبعد كده خدي كل واحدة من المشروم حطيها في الدقيق وبعدين البقسماط، وبعدها حطيها في الزيت على كل جنب، لحد لونها ما يبقى دهبي، وخرّجيها على ورق مطبخ عشان تصفّي الزيت، وقدّميها مع سلطة الزبادي كأطباق جانبية مع أي وجبة.. وبالهنا والشفا.






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire