طريقة عمل فطيرة قرع العسل
المقادير:
1½ كوب دقيق
½ ثمرة قرع عسل
½ كوب زبدة مقطّعة مكعبات
½ ملعقة صغيرة قرنفل مطحون
½ ملعقة صغيرة جوزة الطيب
2 ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة سكر
1½ كوب لبن
4 بيضة
ملح
الطريقة:
1- اغسلي قرع العسل وقشّريه وقطّعيه مكعبات صغيرة واسلقيه، وبعد كده اهرسيه كويس أوي.
2- قلّبي الدقيق مع الملح والفانيليا والسكر وضيفي عليها الزبدة، وافركيها بإيدك لحد ما تحسّي إنها متماسكة، وبعد كده اخفقي بيضة واحدة وضيفيها على العجينة، وامزجيهم مع بعض كويس.
3- حطّي العجينة في كيس بلاستيك، ودخّليها الثلاجة لمدة 30 دقيقة.
4- اخفقي باقي البيض وضيفيه على القرع واخلطيهم كويس، وضيفي معاهم القرفة وجوزة الطيب والقرنفل واللبن، واخلطيهم كويس.
5- هاتي صينية وادهنيها بمسحة خفيفة من الزبدة، وطلّعي العجينة من الثلاجة وافرديها في الصينية وساوي أطرافها كويس، وخرّميها بالشوكة في أماكن مختلفة.
6- افردي طبقة القرع على العجينة، ودخّلي الصينية في الفرن لمدة 45 دقيقة لحد ما تتماسك كويس، ويبقى لونها بني خفيف وخرّجيها، وممكن تقدّميها سخنة أو باردة.. وبالهنا والشفا.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire