mercredi 16 janvier 2013

طريقة عمل فطيرة قرع العسل




طريقة عمل فطيرة قرع العسل














المقادير:

1½ كوب دقيق

½ ثمرة قرع عسل

½ كوب زبدة مقطّعة مكعبات

½ ملعقة صغيرة قرنفل مطحون

½ ملعقة صغيرة جوزة الطيب

2 ملعقة صغيرة قرفة

ملعقة صغيرة فانيليا

2 ملعقة كبيرة سكر

1½ كوب لبن

4 بيضة

ملح





الطريقة:

1- اغسلي قرع العسل وقشّريه وقطّعيه مكعبات صغيرة واسلقيه، وبعد كده اهرسيه كويس أوي.



2- قلّبي الدقيق مع الملح والفانيليا والسكر وضيفي عليها الزبدة، وافركيها بإيدك لحد ما تحسّي إنها متماسكة، وبعد كده اخفقي بيضة واحدة وضيفيها على العجينة، وامزجيهم مع بعض كويس.



3- حطّي العجينة في كيس بلاستيك، ودخّليها الثلاجة لمدة 30 دقيقة.



4- اخفقي باقي البيض وضيفيه على القرع واخلطيهم كويس، وضيفي معاهم القرفة وجوزة الطيب والقرنفل واللبن، واخلطيهم كويس.



5- هاتي صينية وادهنيها بمسحة خفيفة من الزبدة، وطلّعي العجينة من الثلاجة وافرديها في الصينية وساوي أطرافها كويس، وخرّميها بالشوكة في أماكن مختلفة.



6- افردي طبقة القرع على العجينة، ودخّلي الصينية في الفرن لمدة 45 دقيقة لحد ما تتماسك كويس، ويبقى لونها بني خفيف وخرّجيها، وممكن تقدّميها سخنة أو باردة.. وبالهنا والشفا.





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire